Welcome, Guest. Please Login or Register
  (UTC)
AvP Unknown
News:
Normal Topic MSP Not Working Correctly? (Read 2574 times)
Mahgni Muda
Spawnkiller
*
Offline


AVP Rules!!!

Posts: 2
Joined: Feb 3rd, 2023
Gender: Male
MSP Not Working Correctly?
Feb 3rd, 2023 at 11:18am
Print Post Print Post  
Hi there  Smiley ,
So, I recently installed Primal Hunt and followed all the steps necessary to patch it correctly etc, I did the same with AvP2, no problems on AvP2 side as it works pretty much flawlessly.

However, with Primal Hunt after installing the MSP the game just doesn't seem to want to open, it tries to, but doesn't, it just opens to a black screen and then boots me back to desktop. It works if I DONT install the MSP as I reinstalled it again multiple times to attempt to figure out the issue. But with the MSP installed, like I said, it doesn't work. Am I doing something wrong here? I'm on Windows 10 by the by.
« Last Edit: Feb 3rd, 2023 at 8:53pm by Mahgni Muda »  
Back to top
 
IP Logged
 
x-M-x
Administrator
*****
Offline


'Defiance'

Posts: 1399
Location: Lost~
Joined: Apr 20th, 2010
Gender: Male
Re: MSP Not Working Correctly?
Reply #1 - Feb 3rd, 2023 at 11:22am
Print Post Print Post  
Hello & Welcome  Smiley

It should work without any problems, make sure you got the latest one Primal Hunt Master Server Patch 1.1

https://avpunknown.com/avp2master

Also if you have/use Discord? Try the official AVP2 Community Discord Server here

https://discord.com/invite/esPD62d

4000+ Members, with a tech-support channel.


And here is a list of the active avp2 & Primal hunt servers

https://master.avpunknown.com


cheers
x-M-x
  
Back to top
IP Logged
 
Mahgni Muda
Spawnkiller
*
Offline


AVP Rules!!!

Posts: 2
Joined: Feb 3rd, 2023
Gender: Male
Re: MSP Not Working Correctly?
Reply #2 - Feb 3rd, 2023 at 9:15pm
Print Post Print Post  
Hey there x-M-x, thank you for the reply  Smiley ,

I did use version 1.1 of the MSP. I have no idea why it doesn't work, just opens to a black screen and then boots me back to desktop. The only thing I could think of was that I was using an older version of Primal Hunt, which I'm not sure is possible tbh, my Primal Hunt main menu displays "v1.0.2.2F" before installing the MSP, this is the one I should be trying to patch, right?

I also thought it could be because I didn't install an official patch for Primal Hunt, correct me if I'm wrong but I don't think there is one Tongue
« Last Edit: Feb 3rd, 2023 at 9:19pm by Mahgni Muda »  
Back to top
 
IP Logged
 
x-M-x
Administrator
*****
Offline


'Defiance'

Posts: 1399
Location: Lost~
Joined: Apr 20th, 2010
Gender: Male
Re: MSP Not Working Correctly?
Reply #3 - Feb 3rd, 2023 at 9:22pm
Print Post Print Post  
Mahgni Muda wrote on Feb 3rd, 2023 at 9:15pm:
Hey there x-M-x, thank you for the reply  Smiley ,

I did use version 1.1 of the MSP. I have no idea why it doesn't work, just opens to a black screen and then boots me back to desktop. The only thing I could think of was that I was using an older version of Primal Hunt, which I'm not sure is possible tbh, my Primal Hunt main menu displays "v1.0.2.2F" before installing the MSP, this is the one I should be trying to patch, right?

I also thought it could be because I didn't install an official patch for Primal Hunt, correct me if I'm wrong but I don't think there is one Tongue



Download this

DINPUT.DLL

https://avpunknown.com/avp2files/avp2dll/dinput.zip


Put that DLL in your primal hunt folder then see if PH boots up? and still make sure you have PH MSP 1.1

1.0.2.2F is the latest PH update but now (by us) it's PH MSP 1.1 that is the next one.

  
Back to top
IP Logged
 
Mahgni Muda
Spawnkiller
*
Offline


AVP Rules!!!

Posts: 2
Joined: Feb 3rd, 2023
Gender: Male
Re: MSP Not Working Correctly?
Reply #4 - Feb 3rd, 2023 at 9:38pm
Print Post Print Post  
I tried that but I'm still getting the same result unfortunately.

I placed the DLL in the "C:\Program Files (x86)\Aliens versus Predator 2 - Primal Hunt" directory, this is the correct folder, right? Just to be sure.
« Last Edit: Feb 3rd, 2023 at 9:39pm by Mahgni Muda »  
Back to top
 
IP Logged
 
x-M-x
Administrator
*****
Offline


'Defiance'

Posts: 1399
Location: Lost~
Joined: Apr 20th, 2010
Gender: Male
Re: MSP Not Working Correctly?
Reply #5 - Feb 3rd, 2023 at 10:17pm
Print Post Print Post  
Mahgni Muda wrote on Feb 3rd, 2023 at 9:38pm:
I tried that but I'm still getting the same result unfortunately.

I placed the DLL in the "C:\Program Files (x86)\Aliens versus Predator 2 - Primal Hunt" directory, this is the correct folder, right? Just to be sure.


Make sure you given all permissions and run via administrator.

if that fails? you'll find more help in the avp2-tech-support channel in the Discord.


  
Back to top
IP Logged
 
Mahgni Muda
Spawnkiller
*
Offline


AVP Rules!!!

Posts: 2
Joined: Feb 3rd, 2023
Gender: Male
Re: MSP Not Working Correctly?
Reply #6 - Feb 4th, 2023 at 1:58am
Print Post Print Post  
Ah, that didn't seem to work either sadly.

I guess I'll take your advice and try over on the Discord, see if I can get any luck there Tongue

Thank you very much for trying to help x-M-x, I really appreciate it Smiley
  
Back to top
 
IP Logged
 
xlzh8401
Spawnkiller
*
Offline


AVP Rules!!!

Posts: 1
Joined: Mar 8th, 2024
Re: MSP Not Working Correctly?
Reply #7 - Mar 8th, 2024 at 9:07am
Print Post Print Post  
I had the same problem and I solved it by changing the language setting in Windows to English (default language is Japanese).
Alternatively, I used a 'locale emulator' to run the PrimalHunt.exe file with the English setting and it worked well.
Maybe it's a problem related to the language code (ansi uni )...

P.S. AVP2 master server patch worked fine. (without locale emulator or language change)
      Primal Hunt without the patch worked fine. (without locale emulator or language change)
  
Back to top
 
IP Logged